Mustavuori 24h – ennakkotunnelmia

Mustavuori 24h on Tampereen Mustavuoren ympäristössä ajettava 24 tuntia kestävä hauska maastopyöräilytapahtuma, jossa on tarkoitus viettää joukkueen kanssa porukalla aikaa rakkaan lajin parissa tai testata omaa kanttiaan soolosarjassa. Tapahtuma ajetaan Mustavuoren ympäristössä noin 4,5 km mittaisella radalla, jossa nousua (ja laskua) kertyy noin 50m per kierros.

Itsehän luonnollisesti tykkään ajaa pääasiassa yksin matkoja, joissa en omasta kunnostani tiedä. Kaverin otan mukaan vain jos tiedän oman kuntoni riittävän.

Tätä kirjoittaessani makoilen perjantai-iltana lähtöpaikan läheisyydessä valmistautumassa hyviin yöuniin ennen h-hetkeä. Päässä vilisee vain ajatuksia, kuten: ”onhan kaikki mukana?”, ”pyörän varaosat?”, ”entä jos kramppireidet iskee jälleen?” ja ”pääsenköhän asettamaani 150km tavoitteeseen?”

Näihin kysymyksiin ei kuitenkaan kaikkiin ole vielä vastausta ennen sunnuntaita kello 12. Pyörän olen käynyt viikon aikana läpi. Oma kunto on tuttuun tapaan täysi arvoitus, ja takaraivossa kolkutteleekin edellisen – vuonna 2016 – ajetun kisan keskeyttämiseen johtaneet sitkeät krampit reisissä. Juuri krampit ovatkin ajaneet ajatusmaailmani pois kilpaorientoituneelta vaihteelta ja viime vuodet olenkin keskittynyt nauttimaan pyöräilystä. Eräänlainen paluu juurille siis.

Ainoa varma tieto on, että reilun 12 tunnin kuluttua on startti ehkä raskaimpaan koetukseeni, jossa vielä nousumetrejäkin tulee varsin kohtuullisesti. Toivon, että maltan ajaa riittävän hitaasti, eikä ajokoiravaihde puske päälle heti ensimmäisen selän edessä nähdessäni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.